Michaël Verheyden

De limburgse ontwerper is vooral gekend om zijn understated chic tassen en accessoires.

Wie. Michaël Verheyden ontwerpt een fashion- en een homecollectie. Zowel handtassen en accessoires als tafellinnen en stoelen vindt u bij zijn ontwerpen terug.

Stijl. Understated chic.

Hoofdkwartier. Genk.

Samengevat. In 2001 studeert Michaël Verheyden af als industrieel vormgever aan de Media & Design Academie van Genk. Zijn eindwerk ‘ATOMIClothing’ is een verrassend kledingconcept van twee ensembles die helemaal getransformeerd kunnen worden. Na een cruciale ontmoeting met Raf Simons en de Parijse modewereld besluit Michaël Verheyden het modepad verder te bewandelen en lanceert een handtassencollectie onder zijn eigen naam. Al snel wordt deze uitgebreid met accessoires en de homecollectie.

Als gastontwerper heeft hij in 2006 een tentoonstelling over de heilige Barbara vormgegeven en ontwierp hij een infobalie voor kunstencentrum Z33 in Hasselt. In 2006 was hij peter van ‘Toegepast’, een wedstrijd voor jonge ontwerpers georganiseerd door Design Platform Limburg. Een jaar later nam hij de artistieke coördinatie van de wedstrijd op zich. Voor het 20-jarige jubileum van de interieurbeurs Interieur Kortrijk ontwierp hij een shoppertas die verdeeld werd onder genodigden en pers. Ook voor het 20-jarige jubileum van Pukkelpop werd er een beroep op de jonge ontwerper gedaan. Michaël Verheyden ontwierp hiervoor een riem, die ook bij sommige headliners van het festival in de smaak viel. Daardoor gaan Roisin Murphy (ex-zangeres van Moloko) en James Murphy (LCD Soundsystem) door het leven gaan met een speciaal voor hen ontworpen Michaël Verheydentas.

In januari 2009 wint Michael Verheyden de Henry van de Velde award voor jong talent, een erg belangrijke award binnen de Belgische mode- en designwereld.

Website. www.michaelverheyden.be

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content