Meubelontwerpster Nathalie Teugels: ‘Ik ben een vrouw in een mannenwereld’

© Johan Jacobs

Nathalie Teugels (26) is een Antwerpse ontwerpster die haar eigen meubelcollectie produceert. Wekt met haar MOOV-stoel internationale interesse. Werkt ook voor Serax.

‘Als kind keek ik graag mee over de schouder van mijn vader wanneer hij aan de slag was in de garage. Hij vond het fijn dat ik als tomboy mee de handen uit de mouwen stak. Ik ben altijd actief bezig geweest en ben er niet vies van om me vuil te maken.

Toen ik mijn diploma meubelontwerp aan Thomas More in Mechelen behaald had, was het voor mij duidelijk dat ik de productie voor mijn eigen rekening zou nemen. Vertrekken vanuit een schets en al experimenterend tot een product komen, dat levert het beste resultaat op. Ik zou het ook niet kunnen missen om met mijn handen te werken.

In een meubelatelier zie je weliswaar niet vaak een vrouw aan het werk, maar dat heeft me nooit tegengehouden. Integendeel, het geeft me voldoening om de vooroordelen van de werkmannen te weerleggen. Wanneer ze me zien lassen en stalen platen rondzeulen, respecteren ze me al snel.

Toch zal ik mijn vrouwelijk kantje nooit verwaarlozen. Zo weiger ik een overall te dragen, geef mij maar skinny jeans. Ik ben en blijf een vrouw – eentje in een mannenwereld met haar op haar tanden.’

nteugels.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content