Maison Charles Parijs

Ik ben in het bezit van een bronzen tafellamp van het huis:”maison Charles” Wat is deze lamp waard als ik deze wil verkopen en waar kan ik hiervoor het best terecht? Hartelijk dank bij voorbaat. mvg,

Maison Charles te Parijs.

Dit is een bijzonder lamp, dat zie je zo. Niet alleen door de stijl, maar ook door de afwerking. Het huis, Maison Charles geniet trouwens van een internationale reputatie. Maison Charles vind je trouwens rijkelijk terug op het net, ook op de site van “1stedibs”! De vintage lampen van dit atelier worden immers aan hoge bedragen verkocht!

Maison Charles werd in 1908 gesticht in Parijs door Ernest Charles en in 1923 overgenomen door Emile Charles. Het bedrijf is nog steeds actief (cfr. www.charles-paris.com) en heeft een eigen bronsgieterij en ateliers waar brons wordt bewerkt. Naast antieke modellen in 18de eeuwse en 19de eeuwse stijlen worden er ook nieuwe creaties aangeboden, zoals deze lamp in een soort jaren ’70 stijl. Misschien stamt het originele model wel uit de seventies. De lamp is nog steeds in productie. Ik denk dat dit een vintage exemplaar is. De waarde bepalen is moeilijk, een nieuwe lamp kost een paar duizend euro… Laten we dit exemplaar voorzichtig schatten op 1500 à 2000 euro. Voor een paar zal je meer dan het dubbele betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content