Maison Caro ontwikkelt multifunctioneel dessertservies

© Maison Caro

De jonge ontwerpster Carolien Van den Hole ging aan de slag met een servies van Pieter Stockmans.

Carolien Van den Hole, de ontwerpster achter Maison Caro, heeft dankzij Designplatform Limburg mogen samenwerken met de Genkse porseleinspecialist Pieter Stockmans. Dat leverde een multifunctioneel dessertservies op.

De jonge ontwerpster selecteerde acht stuks uit de uitgebreide collectie van Stockmans waarvan ze niet zozeer de vorm als wel de functie ging aanpassen. Door het porselein nauwelijks zichtbaar te versmallen, verhogen of verdiepen veranderde ze de inhoudsmaat en kan ieder deel van het servies nu ook als maatbeker, maatlepel of steekvorm voor koekjes gebruikt worden.

“Het is belangrijk om als ontwerper te weten dat je niet noodzakelijk een nieuw product moet ontwerpen, maar dat je ook een soort framework kunt uittekenen dat de mensen aanzet tot creatief zijn. Op die manier wordt participatie belangrijker dan het voorwerp”, vindt Caro.

Katrien Swartenbroux

Het servies van Maison Caro voor Pieter Stockmans bestaat uit acht stuks en zal samen met een visueel kookboek vol recepten en werkmethodes vanaf het najaar verkocht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content