Lowie Vermeersch nieuwe voorzitter Interieur Foundation

Met de aanstelling van Vermeersch kiest Interieur voor vernieuwing.

De Belgische designer Lowie Vermeersch wordt de nieuwe voorzitter van de Interieur Foundation. Daarnaast zal Vermeersch ook de taak van curator voor de Design Biënnale Interieur van 2012 voor zijn rekening nemen.

De Interieur Foundation besloot eerder dit jaar, na een teleurstellend bezoekersaantal op de vorige designbeurs in Kortrijk, dat het toe was aan vernieuwing. Ze ging daarom op zoek naar een frisse wind in het team. Die frisse wind is Lowie Vermeersch geworden. Hij volgt José Carlier als voorzitter op.

Als design directeur bij de designstudio van Pininfarina in Torino leidde Vermeersch het team dat onder andere de Ferrari 458 en de nieuwe Eurostar treinstellen ontwierp. In 2010 trad hij toe tot de raad van bestuur van de Interieur Foundation. Eerder dit jaar startte Vermeersch met een eigen ontwerpstudio, Granstudio.

De komende maanden zal Vermeersch het heel druk krijgen met de voorbereidingen van de volgende editie van Belgiës belangrijkste interieurevent. Dit internationale evenement biedt een overzicht van de nieuwste ideeën, producten, creaties en realisaties op het gebied van interieur en interieurinrichting.

De 23e Design Biënnale Interieur loopt van 19 tot en met 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo.

Tine Vandeweyer

De editie van 2010 herbeleven? Voor een uitgebreid verslag kan u hier terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content