Logeren in Hotel Missoni

Modehuis Missoni heeft een allereerste hotel geopend in Edinburgh.

In het Schotse Edinburgh kan u voortaan logeren in het gloednieuwe hotel van het Italiaanse modehuis Missoni. Het opende afgelopen maand en ligt op de historische Royal Mile.

De voorgevel oogt discreet en sluit naadloos aan bij de omringende gebouwen. Maar binnenin voltrekt zich een kleurenspektakel: gifgroen, fuchsia, rood, oranje en paars veroorzaken een kaleidoscopisch effect. En al meteen in de inkomhal is de stempel van het Italiaanse modehuis duidelijk: oversized keramieken vazen met geometrische patronen heten de bezoekers welkom.

De 137 kamers liet Rosita Missoni, creatief directeur van de ‘home’-lijn van het merk, inrichten met meubels van Marcel Wanders, Eero Saarinen, Arne Jacobsen en Hans Wegner. Ze integreerde ook een stukje Schots erfgoed, met de beroemde ladderrugleuningstoel van Charles Rennie Mackintosh.

Het design combineerde ze telkens met de kleurrijke typerende prints van Missoni die terugkeren op behang, bedlinnen of de badjassen. Zwart-witte gordijnen kleden de ramen die een uitzicht bieden op Edinburgh Castle, de zee en het ruwe vulkanische achterland. Alle werknemers dragen uiteraard Missoni-uniformen.

Het modehuis wil het hier niet bij laten. Het opent deze herfst een tweede hotel in Koeweit en in 2010 in Kaapstad. Op lange termijn komen er ook Missoni-hotels in Oman en BraziliÔ.

Ann Heylens.

Hotel Missoni Edinburgh, 1 George IV Bridge, Edinburgh, +44-131-220-6666. Kamers vanaf 213 euro per nacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content