Logeren in een futuristische alpinehut

© Francesco Mattuzzi

Leapfactory ontwierp de Alpine-pod.

Dankzij de Alpine-pod van het Italiaanse deisgnbedrijf Leapfactory kunnen skifanatici of trekkers de meest afgelegen bergtoppen overheersen. Wie er dus altijd al van gedroomd heeft om stijlvol te overnachten in een ongerept stukje natuur kan nu zijn slag slaan. De Alpine-pod is een futuristische tunnelvormige berghut die op bestelling wordt samengesteld en volledig zelfvoorzienend is- de fotovoltaïsche film aan de buitenkant van het gevaarte voorziet de avontuurlijke bewoners namelijk van de nodige energie. Reizigers zouden bovendien in niets aan comfort moeten inboeten; de pods zijn bestand tegen de te verwachten extreme weersomstandigheden en naar gelang de noden van het verblijf maakt de reiziger zijn keuze uit verschillende compartimenten met een slaap-, eet-, badkamer- of andere functie, die het Leap-team in een volledig willekeurige volgorde aan elkaar haakt.


Aan luxe gehechte avonturiersDe Alpine-pod wordt vervolgens door helikopters naar een afgelegen locatie naar keuze gebracht en door een stel handige harry’s van Leapfactory in elkaar gebokst. Tijd om naar huis te gaan? Dan tilt een helikopter de Alpine-pod eenvoudigweg van de bergtop en wordt hij weer ondergebracht in een stellingsplaats, wachtend op de volgende aan luxe gehechte avonturier.
Alsof dat alles nog niet mooi genoeg is zouden de Alpine-pods volgens Leapfactory “geen schade toebrengen aan de natuur”. Dat laatste lijkt ons nogal twijfelachtig, aangezien het team achter Leapfactory hoogstwaarschijnlijk niet achterblijft om erover te waken dat de Alpine-pod-bewoners hun afval netjes achter zich oprapen. Maar laat ons optimistisch wezen, het is en blijft een tof concept. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content