Lodewijk Van Boeckel Lequeux

Geachte, hierbij nog een foto. Het gaat om twee luchters gemaakt door Van Boeckel in het atelier van Lequeux. Hier was hij tewerkgesteld als meestergast. Deze luchters heeft hij gemaakt op aanvraag van zijn werkgever, na zijn uren. de luchters zijn via de zoon van lequeux die 1970 stierf, in het bezit van mijn ouders gekomen , en nu naar mij. Ze hebben de laatste 20 jaar op een zolder gehangen en zijn nooit gebruikt geweest. de ene is ca 65cm doorsnee de andere is een tak recht naar beneden. ca 50cm wat is de waarde van de luchters. mvg Erwin hertsens

Lodewijk Van Boeckel.

Kunstsmid Lodewijk Van Boeckel (1857 – 1944) uit Lier is zeker geen onbekende. Van Boeckel was destijds een van de beroemdste Belgische kunstsmeden van zijn tijd! In 1900 kaapte hij zelfs een gouden medaille weg op de Wereldtentoonstelling van Parijs.

Witte Huis

Lodewijk Van Boeckel was een virtuoze smid die zowel vrije kunstwerken als toegepaste projecten uitvoerde, zoals balustrades, trappen en kapstokken. Lodewijk Van Boeckel werkte voor binnen- en buitenland. Hij zou zelfs hebben gewerkt voor het Witte Huis is Washington. De imposante Lodewijk Van Boeckel, met een prachtige snor, daarom werd hij ook Ambiorix genoemd, zou een autodidact zijn. Over het atelier Lequeux vonden we niets terug. MIsschien kunt u ons meer informatie bezorgen die we vervolgens op het net kunnen publiceren! Dat zou interessant zijn.

U kunt het werk van Lodewijk Van Boeckel onder meer bewonderen in het Timmermans-Opsomerhuis in Lier.

De waarde van deze lichtkronen, indien gesigneerd, ligt rond de 1500 euro per stuk. Indien niet gesigneerd moet de herkomst en het auteurschap via een document worden bewezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content