Lichtsculpturen op maat gemaakt

© Loemen

Bij Loemen ontwerpen ze licht wat niet enkel functioneel is, maar ook sfeer schept.

Licht is niet enkel functioneel, het schept ook sfeer. Met die gedachte in het achterhoofd maken ze bij Loemen lichtsculpturen.

Dries Braeckman en zijn vrouw Mireille Verroken vormen het duo achter de lichtsculpturen van Loemen. Ze creƫren zelf of werken in opdracht, hoe dan ook ontwerpen en vervaardigen ze elke sculptuur zelf van a tot z. Basisgrondstoffen zijn kunststof en glas. Hun werken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, bij de combinatie van kunststof en glas kunnen er ook patronen in de creatie verwerkt worden.

Bij Loemen ligt de focus op het maken van niet-alledaagse lichtcreaties. “We trachten verwondering op te wekken of een lach op het gezicht van de mensen door het gebruik van nieuwe technieken en gekke vorm- en kleurencombinaties”, zo vertelde Dries Braeckman ons.

Het avontuur van Loemen begon met het plan om een hotel uit te baten. Bij de uitwerking van dat idee kwam het koppel al snel tot de vaststelling alles te willen uitvoeren en inrichten naar eigen smaak, zo ook de verlichting. Het hotelplan verdween terug in de koelkast waarop het duo lichtcreaties Loemen oprichtte.

Voor meer informatie, zoals verdelers en prijsaanvragen, kan u terecht op de website van Loemen.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content