Levende stoel

De LC1-stoel begroet u wanneer u hem nadert.

Deens designer Anders Huus sloeg aan het experimenteren met meubeldesign en robotica en het resultaat is zijn LC1, een robot-stoel. Deze vriendelijke stoel begroet u wanneer u hem nadert.

“De bedoeling van de LC1 is uit te testen in welke mate “dood” meubilair tot leven kan gebracht worden. Dit opent een waaier aan mogelijkheden voor de gebruiker”, aldus de designer.

De LC1 wordt op een eenvoudige manier actief. Hij reageert op licht, tijd en omgegevingsfactoren. In 24 uur roteert de stoel traag rondom zijn eigen as. Al naar gelang het lichter wordt, gaat hij zich meer ontrollen. Hij vouwt zichzelf langzaam weer dicht wanneer de avond valt.

Op het ogenblik dat een mens de stoel nadert, stopt hij met draaien, plooit hij zichzelf uit en groet hij de persoon in kwestie door te gaan schudden, een beetje zoals een gelukkige hond die met zijn staart kwispelt wanneer hij zijn baasje ziet.

Huus koos ervoor om de robotica duidelijk zichtbaar te maken. Zo vervangen sommige elektronische onderdelen gewoon de traditionele meubelonderdelen en is de koperdraadconstructie duidelijk te zien, waardoor het lijkt alsof de techniek de stoel volledig controleert.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content