Leuke ontdekking van een Graphoscope met foto’s van Giorgio Sommer.

Graphoscope © d

Wij hebben hier een Graphoscope staan die we erfden.We bezitten ook een stapel foto’s van ene “G. Sommer Napoli.” We zijn benieuwd!

De Graphoscope en Giorgio Sommer.

Met dit sierlijke toestel werden in de 19de eeuw foto’s bewonderd. Deze Graphoscope is tegelijk ook een stereoscoop. Het toestel kwam veel voor in de tweede helft van de 19de eeuw. Het kan van Franse of Britse makelij zijn. De waarde ligt rond de 300 euro.

Ook over de fotograaf vonden we informatie terug. Het gaat om Giorgio Sommer die in 1834 geboren werd in Frankfurt-am-Main. Hij was vooral actief tussen 1857 en 1888 en ontpopte zich tot een van dé fotografen van zijn tijd die zowel monumenten, ruïnes, landschappen als stillevens en portretten maakte. In 1856 trok Giorgio Sommer naar Napels waar hij een grote studio begon. De foto’s zijn zeker interessant. Wellicht gaat het om commerciële touristische beelden die in grote getale werden afgedrukt. Wat niet wegneemt dat ze interessant zijn. Een gemiddelde waarde van 150 euro lijkt me redelijk. Op het net vind je heel wat info over Giorgio Sommer en zijn foto’s. Dit is dus een leuke vondst!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content