Lauren Van Driessche maakt terracottalampen: ‘Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt’

© Johan Jacobs
Yaell Monas
Yaell Monas Medewerker Knack Weekend

Lauren Van Driessche studeerde interieurarchitectuur en woont in Antwerpen. Ze lanceerde onlangs serviesgoed en, bij Serax, een collectie tafel- en vloerlampen in terracotta.

‘Vanuit mijn achtergrond als interieurarchitecte denk ik bij elk ontwerp na over hoe iets in een ruimte past en welke meerwaarde dat object daarin heeft. Interieurarchitectuur heeft me een goede basis gegeven, maar het is in keramiek dat ik mijn idee├źn echt de vrije loop kan laten.

Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt, en mensen staan vandaag ook meer open voor de ambachten. Bovendien doen producten van Belgische makelij en duurzaam design met een verhaal het goed.

Het komende jaar wil ik uitzoeken welke richting ik wil uitgaan: workshops geven, sculpturaal werk, collecties voor restaurants maken of met kunst bezig zijn. Met mijn papa, die meubelmaker is, werk ik ondertussen aan een collectie waarin we hout en keramiek samenbrengen. Dat doe ik vanuit mijn atelier in de zaak van mijn ouders in Genk.

Zowel mijn ouders als mijn drielingbroers zitten in het familiebedrijf en we hebben sowieso een sterke band. Daarnaast krijgt mijn samenwerking met Serax ook een vervolg. Bovenal wil ik zoveel mogelijk van mijn creativiteit tonen dit jaar.

Partner Content