Kweek kruiden in je keukenkast met SKOF

SKOF Minimoestuin © Blum

Verse kruiden zijn een must in de keuken van een ware foodie. Maar je moet er wel plaats voor hebben. De keukenlade SKOF, die ontworpen werd door studenten IPO uit Kortrijk in samenwerking met meubelmerk Blum, lost dit probleem voor je op.

Enkele studenten Industrieel Productontwerpen (IPO) aan Howest Kortrijk gingen in zee met met meubelbeslagexpert Blum voor ‘SKOF’: een low-tech keukenlade waarin je kruiden en groenten kunt kweken.

SKOF minimoestuin
SKOF minimoestuin© Blum

Een kruidentuin binnenshuis is niet altijd even gemakkelijk gezegd als gedaan. De basilicum staat er wel eens treurig bij en ook de sla verpietert in menig huis. In de transparante keukenlade SKOF, waarin een kweekbak is verwerkt, krijgen je kruiden en groenten genoeg licht en warmte om te groeien.

Begin mei werd ‘SKOF’ in kleine oplage gelanceerd tijden De Invasie Van Antwerpen (DIVA).

Maximale kans op slagen:

  • Licht is essentieel voor je minimoestuin, maar de hoeveelheid licht die elke plant afzonderlijk nodig heeft, varieert.
  • Veel kruiden doen het goed in warmte en vochtigheid, maar kunnen geen direct zonlicht verdragen. Zo gedijen plantjes als tijm, bieslook, rozemarijn, peterselie en salie goed binnenshuis. Kruiden afkomstig uit de zuidelijke contreien zoals basilicum en oregano houden eerder van een zonnige plek.
  • De meeste bladgroenten als rucola, veldsla en waterkers lenen zich ook prima voor een kleinschalige teelt.

(LP)

Kweek kruiden in je keukenkast met SKOF
© Blum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content