Kweek je eigen groenten online

© Aveve

Virtueel tuinieren dankzij de webapplicatie van aveve

Winkelketen AVEVE, lanceert op 1 mei een webapplicatie waarmee moestuinieren op één vierkante meter zowaar kinderspel wordt.

Nadat we afgelopen winter massaal aan het breien gingen, zit nu ook moestuinieren in de lift. Dankzij de webapplicatie van AVEVE, die voorziet in tuin-, dier- en bakplezier, is voortaan geen enkel excuus nog geldig om het kweken van eigen groenten en kruiden achterwege te laten.

Gedijt in jouw tuin alleen onkruid of beschik je slechts over een stadskoertje of een terras, dan is de vierkantemetertuin de ideale oplossing. De vierkantemetertuin is in feite een plantenbak met tuinallures, die uit meerdere plantvakken bestaat en zo toelaat om op een minimale oppervlakte een grote variëteit aan groenten en kruiden te kweken.

Moestuin virtueel organiseren Dat laatste neemt echter niet weg dat de vierkantemetertuinier een rotatieteelt dient uit te werken, de juiste groentenfamilies moet combineren en de groenten en/of kruiden in het daarvoor bestemde seizoen hoort te planten en oogsten.

Door de gewenste groenten en kruiden naar een van de kweekvakken te slepen kan je de moestuin virtueel organiseren. Het systeem behoed je voor fouten en legt in een pop-up scherm uit waarom iets niet kan. Blijft er nog een kweekvakje over dan suggereert de webapplicatie automatisch een aantal gewassen, die er volgens de regels van de kunst thuishoren. (JK)Alle nodige informatie en de applicatie kan je vanaf 1 mei terugvinden op de website van AVEVE.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content