Kunstenaar herstelt vazen met naald en gouden draad

© Charlotte Bailey / Hanging by a Thread

Scherven brengen geluk, maar in sommige gevallen maken ze ook je creatieve geest wakker. De Britse Charlotte Bailey naait vazen weer aan elkaar met gouden metaaldraad.

Het borduurwerk van Charlotte Bailey is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Ze maakt patches, levensechte snoeprepen en laat haar creativiteit los op kleding. Haar meest mysterieuze en tegelijk ook populairste werk zijn echter de vazen die ze herstelt met behulp van haar trouwe naald en gouden metaaldraad. “Geen lijm gebruikt!”, zo schrijft de Britse op haar Facebookpagina Hanging by a Thread. Het is niet helemaal duidelijk hoe Bailey stukken porselein weer aan elkaar geregen krijgt (hopelijk deelt ze binnenkort een filmpje!) maar het resultaat is behoorlijk indrukwekkend.

Bailey baseert zich uiteraard op de Japanse kintsugi- techniek, waarbij gebroken voorwerpen weer hersteld worden door gesmolten goud of zilver te gebruiken als lijm om de stukken bij elkaar te houden. Het voorwerp wordt zo mooier, net omdat het stuk is geweest.

De vazen van Bailey zijn niet meer bruikbaar omdat ze niet waterdicht zijn, maar maken wel een interessant decoratieobject. Ontdek meer werk van Bailey op haar website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content