Kunst, mode, muziek én eten onder een nieuw dak in Antwerpen

© .

De bezielers van de bekende Antwerpse verzamelplaatsen Mercado en Plein Publiek stellen komend weekend hun nieuwe broedsel Meatpack voor. In de oude fabrieksloods van maar liefst 5000 vierkante meter op de Antwerpse Dam kan je terecht voor hedendaagse kunst, streetart, een ontmoeting met jonge ondernemers én een dansje.

Eén oud fabrieksgebouw op de voormalige slachthuissite, verschillende bestemmingen. Dat is Meatpack, want de fabriekshallen werden ingedeeld in verschillende ruimtes, met elk hun eigen werking. Bedoeling is wel dat die verschillende ruimtes elkaar bestuiven met hun creativiteit.

Onconventionele tentoonstellingsruimte

Binnenkomen doe je in een reusachtige hal die de Samberstraat met de Twee Netenstraat verbindt en waarvan de muren zijn beschilderd met de indrukwekkende werken van vooraanstaande graffiti-artiesten. Deze werden geselecteerd door curator Arno Arnouts en vormen samen het T.A.G.Smuseum, dat street art resoluut op de voorgrond plaatst en de conventionele museumbeleving opentrekt. Geïnspireerd om zelf de handen uit de mouwen te steken? Via coaching en workshops kan je er je eigen skills ontwikkelen.

‘Of-of is zo passé’

Ook de meer conventionele kunst krijgt een plek in Meatpack. Samen met het SMAk, het M HKA en private kunstliefhebbers worden regelmatig langdurige tentoonstellingen georganiseerd rond actuele thema’s. Telkens zal ook werk van een individuele kunstenaar getoond worden, zowel van gevestigde waarden als van aanstormend talent.

Out of the box

Daarnaast plaatst gerenommeerd kunstenaar Koen Vanmechelen een foodtruck op de site. Vanmechelen verwierf internationale faam met zijn Cosmopolitan Chicken project en schiep met ‘Lucy Boar’ ook een nieuwe varkenssoort. Verwacht je ook bij de culinaire pauze zeker aan enkele kritische vragen. Vanmechelen serveert namelijk ideeën die voornamelijk gericht zijn op conscious food en de monocultuur bevragen.

Daarnaast is er ook nog plaats voor muziek, want in het Observatorium staat een box-in-box die een perfect decor vormt voor intieme live concerten. Maar Meatpack zou Meatpack niet zijn als er maar voor een invulling werd gekozen, want ook vernieuwende clubavonden staan er op de agenda.

Meatpack belooft een creatieve smeltkroes te worden waar elke creatieve ziel terecht kan voor vanalles en nog wat. Of zoals de bezielers het zelf zeggen: ‘Of-of is zo passé! It’s all about én-én in the creative district!’

MEATPACK

Samberstraat 40, 2060 Antwerpen

DO 18u-00u + VR – ZA 18u-5u + ZO 13u-18u

Open vanaf 9 december

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content