Kunst en antiek in Knokke

© Olesya Photography

Twee redenen heb je om even over en weer naar Knokke te gaan: de kunst- en antiekbeurs Art Nocturne Knocke en de Sculpture Link, een openluchtexpo.

De internationale kunst- en antiekbeurs Art Nocturne wordt dit jaar voor de veertigste maal georganiseerd. Dat is niet evident, want nogal wat beurzen houden het niet zo lang vol. Deze beurs is een van de weinige zomerbeurzen aan de Noordzee, opgevat voor een ruim publiek.

Centrum voor kunsthandel

In de zomer, vooral in augustus, ontpopt Knokke zich tot een soort centrum van de kunsthandel, want dan gooien ook de talrijke galeries hun deuren open. Art Nocturne is ook met zijn tijd mee geëvolueerd, naast wat archeologie en etnische kunst is er veel modern werk, fotografie en hedendaagse kunst te zien.

Art Nocturne gaat door van 8 tot 16 augustus in het Cultuur Centrum Scharpoord (Zegemeer), dagelijks van 16 tot 21u, en deels in hotel La Résèrve. Scharpoord wordt voor dit jubileum extra verruimd en van 8 tot 14 augustus worden er een hele reeks voordrachten en concerten georganiseerd.

Op de dijk van Heist tot in Het Zoute is er voor de 22ste maal de openluchtentoonstelling Sculpture Link. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content