Kris Peeters opent expo ‘Belgium is design’

© Objekten

Voor het tweede jaar op rij bundelen de drie gewesten onder de noemer ‘Belgium is design’ de krachten in Milaan.

Voor het tweede jaar op rij bundelen de drie gewesten onder de noemer ‘Belgium is design’ de krachten in Milaan. Na de Pinacoteca di Brera palmt ons land dit jaar een zo mogelijk nog prestigieuzere locatie in: de Triënnale van Milaan.

Speciaal voor de opening van ‘Belgium is Design: Perspectives’ zakte minister-president Kris Peeters af naar Milaan. Zoals eerder ook op de uitreiking van de Henry Van de Velde Awards herhaalde hij in zijn openingstoespraak het belang van creativiteit en innovatie voor de Vlaamse economie. Ook design kan volgens Peeters en volgens het project Vlaanderen in Actie, dat ervoor moet zorgen dat Vlaanderen op diverse domeinen tot de Europese top 5 behoort, dus een belangrijke rol spelen in dat proces.

De tentoonstelling bundelt het werk van 25 gevestigde en opkomende Belgische designers. Zo presenteert Jean-François d’Or er de spiegel Elisabeth, die op de Parijse meubelbeurs Maison & Objet in wereldprimeur voorgesteld werd bij het spiksplinternieuwe merk Reflect+, toont Unfold er hun 3D-printer en heeft Bram Boo zijn bureau ‘Overdose’ meegebracht.

Ook de mosselpot, die Nedda el-Asmar voor Demeyere ontwierp, en enkele voorwerpen van het recent door Alain Berteau gelanceerde merk Objekten moeten de designreputatie van ons land alle eer aandoen. Die reputatie werd onlangs nog maar eens bevestigd door het gerenommeerde Britse magazine Wallpaper*: het magazine heeft ons land voor het eerst opgenomen in zijn top tien van beste designlanden ter wereld.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content