Kris Campo wint Prijs voor Hedendaagse Keramiek 2012

Ze kreeg de prijs voor haar werk ‘Histriones Blue’.

Kris Campo heeft in Zaragoza de 12de Internationale Prijs voor Hedendaagse Keramiek van Aragon 2012 in ontvangst genomen voor haar werk ‘Histriones Blue’.

“Histriones Blue maakt deel uit van een reeks werken waarin ik mijn fascinatie voor dans en theater vertaal naar het medium klei. O.a. het Triadische Ballet van Oscar Schlemmer vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron. Dit ballet speelt met vorm, evenwicht en kleur maar ook met beweging en decor. Belangrijk daarbij is dat decor niet enkel ‘decoratie’ is, maar mee betekenis geeft aan het geheel, zoals ook het decor in het theater mee de sfeer, inhoud en interpretatie van een toneelstuk bepaalt. Daarom wil ik ook het theater als architecturale ruimte plastisch introduceren binnen mijn werk, zonder de beweging van de dans te verliezen”, zegt Kris Campo over haar werk.

Campo is al meer dan 30 jaar actief als keramiste en geeft les aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas. Zelf studeerde ze aan de academie van Antwerpen bij Achiel Pauwels en aan het Sint-Lucas Instituut in Gent bij Marnix Hoys. Werk van haar is vanaf juli ook te zien op de Keramiek Biënnale van Vallauris in Frankrijk. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content