Kortrijkse woningen zetten deuren open

Op zondag 18 maart vindt de 2de editie van de Kortrijkse Woningwandeling plaats.

Op zondag 18 maart vindt de 2de editie van de Kortrijkse Woningwandeling plaats. Na het grote succes van vorig jaar kan je ook dit jaar genieten van de Kortrijkse woningenpracht.

De nieuwe tocht luidt ‘Wandelen langs karaktervolle woningen’ en bundelt opnieuw bijzondere woningen in de stad. De wandeling leidt naar ontwerpen van een groot Kortrijks architect, Jan Robert Vanhoenacker. Hij is de ontwerper van de Antwerpse Boerentoren, de eerste wolkenkrabber van Europa. In zijn geboortestad Kortrijk heeft hij een waardevol patrimonium nagelaten. Aanvullend zal ook een uitgelezen selectie van gerenoveerde, karaktervolle rijhuizen opengesteld worden.

Aan de hand van drie stadswandelingen en een uitgebreide brochure ontdek je de mooiste en meest karaktervolle woningen in de stad. Samen zijn er 12 panden te bezoeken. Voor het bezoeken van de woningen is inschrijven nodig. Dat kan nog tot 15 maart bij Toerisme Kortrijk. Wil je enkel wandelen, dan hoef je op voorhand niet in te schrijven. De tocht kost 3 euro per volwassene.

Kortrijkse Woningwandeling

Kortrijk heeft heel wat te bieden en dat wil de stad ook tonen. Via de Woningwandeling wil Kortrijk gezinnen stimuleren om in de stad te komen wonen.

De 1ste editie in maart 2011, de ‘Rijwoningenwandeling’, lokte 1.700 bezoekers. Tijdens die tocht maakten de mensen kennis met wonen in de stad en met de potenties en kwaliteiten van de stadswoning in het bijzonder. (KD)

Wandelen langs karaktervolle woningen, op 18 maart in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content