Kortrijk brengt ode aan de rijwoning

© Stad Kortrijk

Via stadswandelingen zet Kortrijk zijn meest boeiende rijwoningen in de kijker.

De stad Kortrijk wil het blazoen van de rijwoning oppoetsen. Rijwoningen vormen niet alleen het kloppend hart van onze steden, maar achter hun gevels gaat vaak ook een boeiende wereld schuil. Daarom pakt de stad uit met de brochure ‘KORTRIJ(k)WONING’, die drie stadswandelingen langs de mooiste rijwoningen bundelt. Ook in Kortrijk trekken heel wat jonge gezinnen weg uit de stad. Omdat ze een tuin willen voor de kinderen of omdat ze over onvoldoende financiële middelen beschikken. Om die stadsvlucht tegen te gaan wil Kortrijk de rijwoning herwaarderen en terugschenken aan die jonge dertigers.

Daarom zet de West-Vlaamse stad via zijn stadswandelingen de mooiste rijhuizen in de kijker. Zo leiden de tochten onder andere langs het imposante Binnenhof aan de Hugo Verriestlaan, de beschermde gevel van de voormalige brouwerij ‘De Broelbrugge’ en de tientallen art-deco- en art-nouveauhuizen.

Om de lancering van de brochure luister bij te zetten, kan je tijdens het weekend van 19 en 20 maart een aantal rijwoningen ook langs binnen bezoeken. Daarnaast zal de route dat weekend opgeluisterd worden met kunst, muziek, een hapje en een drankje.

Elien Haentjens

KORTRIJ(k)WONING, op 19 en 20 maart in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content