Koop kunst voor het milieu

Bij de aankoop van een kunstwerk wordt u meteen ook eigenaar van een boom.

Maatschappelijk verantwoorde kunst. Dat wil Art Friendly brengen. Wie een kunstwerk koopt, wordt dan ook niet alleen eigenaar van het kunstwerk, maar ook van een boom.

Art Friendly wil kunstenaars promoten, maar daarmee ook zijn steentje bijdragen aan een beter milieu. Om de klimaatopwarming te bestrijden verbindt het artistieke label zich er dus toe om een boom te planten telkens er een kunstwerk wordt gekocht.

Om de kwaliteit en de duurzaamheid te garanderen besteedde Art Friendly uitzonderlijke aandacht aan de keuze van de procedés, de gebruikte materialen en de verpakkingen. Ook op vlak van het financiële plaatje wil Art Friendly verantwoord zijn. Een eerlijke prijs voor de koper, een rechtvaardige vergoeding voor de artiesten én voor de andere betrokkenen.

Affiniteit creëren

“We willen de kunst toegankelijk maken voor een groot aantal mensen en het publiek bereiken op plaatsen waar het er zich niet noodzakelijk aan verwacht. Wij stellen slechts enkele fragmenten uit het werk van elke artiest voor zodat we een interesse, een affiniteit creëren en het publiek stimuleren uit zichzelf meer te ontdekken”, verklaart Pierre Fuzio, initiatiefnemer van het project.

Alle kunstwerken zijn gemaakt op een identiek vierkant oppervlak. Het hele jaar door komen er nieuwe kunstwerken bij in de cataloog. De bon is onder andere te koop in museumwinkels, boekhandels en concept stores. Deze ‘Wall Art cadeaubon’ wordt uitgebracht in de nieuwe serie Bongo Boutique.

De bomen worden door Tree-Nation geplant in het kader van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP). Meer dan 10.000 bomen planten in drie jaar tijd is het opzet.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content