Knack Weekend roept Marina Bautier uit tot ‘Designer van het Jaar’

© KW

De jonge Brusselse designer Marina Bautier werd verkozen tot Designer van het jaar. Ze wordt door de jury geprezen omwille van haar discrete meubels en flinke dosis lef.

De jonge Brusselse designer Marina Bautier werd verkozen tot Designer van het jaar. Ze wordt door de jury geprezen omwille van haar discrete meubels en flinke dosis lef.

Marina Bautier overtuigde met haar ontwerpen de jury, samengesteld uit de initiatiefnemers van de Designwedstrijd, met name de redactie van Knack Weekend en de vzw Biënnale Interieur, en hun partners: Bozar, Design September, Design Museum Gent en Grand-Hornu Images.

Marina Bautier studeerde af aan de Britse Buckinghamshire New University en richtte bij haar terugkeer uit Engeland in 2003 haar eigen studio op. Intussen werkte ze met diverse Belgische en internationale producenten. Een jaar geleden opende ze een eigen expositieruimte, waar haar projecten, onder het label MA, tentoongesteld worden.

Divers, elegant en functioneel

Haar elegante meubels zijn op een discrete manier functioneel en worden voornamelijk gemaakt uit een lichte houtsoort, wat Scandinavische en Aziatische invloeden verraadt. Alle ontwerpen worden exclusief geproduceerd in België en verkocht tegen betaalbare prijzen. Zegt de jury: ‘Marina is een toonbeeld van de nieuwe generatie in design: open voor diverse invloeden, in staat om samen te werken met verschillende ontwerpers en tegelijkertijd haar persoonlijke label te ontwikkelen. Zij verdient terecht de titel Designer van het Jaar 2014.’

Hoofdredacteur Knack Weekend, Lene Kemps: ‘Marina is een stille kracht, een harde werker. Haar ontwerpen ogen minimaal maar zijn daarom niet minimalistisch. Ze kiest voor simpele vormen, natuurlijke en vertrouwde materialen en een doordachte inhoud zodat het object meer dan alleen maar functioneel is. Een ontwerp van Marina is tegelijkertijd modern en geruststellend. Niet iedereen kan dat.’

De ontwerpen van Marina Bautier worden in oktober tentoongesteld op de Biënnale Interieur Kortrijk, waar zij de prijs in ontvangst mag nemen. (VH/MN/LP)

www.marinabautier.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content