Klimmen in Hasselts designnet

© For use/Numen

Het designcollectief Numen/For Use installeert voor het eerst in België een creatief web.

Het Oostenrijks/Kroatische designteam Numen/For Use maakt voor het eerst in België de nieuwe plaatsspecifieke installatie NET. Het project is te bewonderen in de hoge ruimtes van Z33, het huis voor actuele kunst in Hasselt. Het project NET bestaat uit flexibele, in de lucht hangende netten die in hun geheel een ‘zwevend landschap’ vormen.

Van op de begane grond kunnen bezoekers zich in het net wurmen en op acrobatische wijze tot het hoogste punt klimmen. Maar u kan natuurlijk ook gewoon lekker ‘hangen’ in deze zogenaamde reuzenhangmat.

Het kunstenaarscollectief Numen/For Use wil met dit imaginaire NET(werk) het gemeenschapsgevoel in buurtwijken opnieuw leven inblazen.

Numen/For Use
Numen/For Use, gevestigd in Wenen en Zagreb, is gespecialiseerd in het design van functionele voorwerpen voor het interieur en voor buiten. De kunstenaars verwierven internationale bekendheid met hun walk-in installatie ‘Tape’: gigantische zelfdragende cocons die geheel vervaardigd zijn uit verpakkingskleefband.

Voor hun werk op gebied van decorontwerp en industrieel design heeft de groep al verschillende internationale prijzen ontvangen.

(JJ)

Het project NET loopt nog tot 2 november in de hoge ruimtes van Z33, het huis voor actuele kunst in Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content