Kinderkamers met fantasie

© Levis

Het is heerlijk om een kinderkamer in te richten. Je kan je fantasie de vrije loop laten, maar ook het jonge volkje doet graag zijn zegje. Een kleuter houdt van levendige kleurtjes, een jonge tiener wil zelf accenten leggen en kiest misschien voor onmogelijke kleurcombinaties. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kleurkeuze jarenlang standhoudt?

Hou het rustig

Bij het inrichten van een kamer voor kinderen en jongeren hou je best in het achterhoofd dat er sowieso al veel kleur zal zijn. Speelgoed en hebbedingetjes zijn vaak heel kleurrijk. Op latere leeftijd houden tieners ervan om posters van hun helden aan de muur te prikken, en dan is een sobere achtergrond mooi meegenomen. Teveel drukte is niet altijd een goede zaak. Een jeugdkamer moet immers ook een oase van rust zijn waar kinderen goed kunnen slapen.

Eigen stek

Met muurstickers, leuke gordijnen, rekken voor speelgoed en boeken krijgt een kinderkamer al een heel eigen, prettig karakter. Tieners laten graag spullen in het rond slingeren. Zorg voor voldoende opbergruimte zodat ze alles een plaats kunnen geven. Ze trekken zich graag terug op hun kamer, ook met hun vrienden. Het mag dan ook helemaal een kamer naar hun zin zijn.

Kinderkamers met fantasie
© Levis

Kleuren kiezen

Kinderen en tieners hebben een eigen mening. Gaan ze voor knalgroen, paars en fel oranje? Toon hen voorbeelden uit magazines zodat ze het effect van kleurcombinaties kunnen zien. Met wat tips help je hen op de goede weg. Een vrolijke sfeer mag best, maar zin voor harmonie is ook nodig. Zo zijn combinaties van warme tinten geel en grijs of verrassende pastelkleuren toppers.

Kinderkamers met fantasie
© Levis

Accentmuur

Een neutrale kleur is een prima keuze. Het biedt jouw kind of tiener heel wat mogelijkheden om te experimenteren met een accentmuur. Die kan je na enkele jaren gemakkelijk herschilderen. Zo hoef je niet de hele kamer opnieuw te schilderen en heeft de kamer steeds een aparte uitstraling.

Tip

De ultieme bescherming tegen plakkerige kindervingertjes of fietsbanden is Levis Expert Muur. Deze verf vormt een pantser voor je muren. De formule is 5 keer duurzamer dan normale matte verf, waardoor je gemakkelijk vlekken en vingerafdrukken kunt afwassen zonder dat de kleur vervaagt. Beschikbaar in een matte afwerking en in tal van kleuren, zodat je ze niet kunt onderscheiden van standaardverf. Just don’t tell the kids…