Kate Moss krijgt eigen veiling bij Christie’s

Het veilinghuis gaat verschillende items veilen die allemaal draaien rond topmodel Kate Moss.

Dat topmodel Kate Moss nog steeds heel gewild is, hoeven we u niet meer te vertellen. Naast catwalk opdrachten en exclusieve fotoshoots, zal ze nu ook het onderwerp zijn van een veiling bij Christie’s.

Kunstverzamelaar Gert Elfering zal de curator van dienst zijn voor de veiling waar onder meer foto’s, schilderijen, sculpturen en collages van Kate tentoon worden gesteld.
“Ik ben heel blij dat ik nog eens met Christie’s kan samenwerken en enkele exclusieve items van Kate kan veilen. Ze is de inspiratie voor deze collectie, maar het belang van de werken zit hem vooral in het feit dat ze zelf ook nauw heeft samengewerkt met de kunstenaars die de werken gemaakt hebben”, zegt Gert tegen de Britse Vogue.

“Ik ben vooral heel tevreden met de variëteit van de werken en heb al heel positieve reacties gekregen op de collectie. Kate is de ultieme moderne muze, ze zal de komende maanden beelden van zichzelf te zien krijgen in verschillende toonaangevende musea en galerijen. Ze heeft een enorme invloed op de jeugd van vandaag, iedereen kan ook veel leren van haar.”

De veiling zal plaatsvinden op 25 september, maar het publiek kan de werken bekijken van 21 tot met 24 september bij Christie’s in Londen. De werken zelf zijn gemaakt door verschillende grote namen in de kunst-en modewereld zoals Chris Levine, Sir Peter Blake, Nick Knight, Juergen Teller en Mario Testino. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content