Karl Lagerfeld werkt samen met Cassina

© Reuters

Lagerfeld liet zich voor een fototentoonstelling inspireren op het design van Cassina.

Modeontwerper Karl Lagerfeld heeft zijn zoveelste project aangekondigd, deze keer met het Italiaanse meubelmerk Cassina.

Cassina organiseert een tentoonstelling van foto’s genomen door Lagerfeld waarvoor hij zich liet inspireren op enkele meubelstukken van het merk. De ontwerper mocht enkele favoriete stukken selecteren die hij vervolgens gefotografeerd heeft om op die manier de details en het niveau van vakmanschap te belichten.

Het is de eerste keer dat Lagerfeld samenwerkt met een meubelmerk, maar het is absoluut niet de eerste keer dat hij achter de lens staat. Lagerfeld debuteerde namelijk als fotograaf in 1987 en heeft ondertussen al meerdere tentoonstellingen en publicaties achter de rug.

Cassina is dan ook niet van de minste, het Italiaanse merk bestaat al 85 jaar en heeft ontwerpen in zijn collectie van niemand minder dan Le Corbusier, Gerrit T. Rietveld en Charles Rennie Mackintosh. Het resultaat van deze unieke samenwerking is te zien tijdens een exclusieve tentoonstelling van 31 januari tot 10 maart in de showroom van Cassina in Parijs. (RDM)

Cassina Showroom: 236, Blvd Saint Germain – 75007 Paris

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content