Karl Lagerfeld geeft antiekbeurs Parijs vorm

Modekeizer Karl Lagerfeld zal de enscenering, de decors en de afbeeldingen van de Biennale des Antiquaires verzorgen.

Modekeizer Karl Lagerfeld zal de enscenering, de decors en de afbeeldingen van de Biennale des Antiquaires verzorgen. Hij zal het Grand Palais omvormen tot een Lagerfeld-universum.

“Het creatieve genie van Karl Lagerfeld en zijn zin voor scenografie zijn redenen om verheugd te zijn dat hij de vormgeving van de Biënnale heeft aanvaard. Lagerfeld is ook een groot verzamelaar, een liefhebber van mooie en zeldzame objecten. Hij zal deze unieke realisatie dus aanpakken als kenner” , zegt Christian Deydier, voorzitter van het Syndicat National des Antiquaires.

“Ik hou van antiquairs en van de waarden van de Biënnale. Door mijn herinneringen aan de Chanel-modeshows met hun gigantische decors is het Grand Palais mijn favoriete plaats in Parijs”, aldus de meester zelf.

Meer ruimte, meer exposanten

De Biënnale is een prestigieuze beurs, die al 50 jaar de onmisbare ‘place to be’ voor de kunsthandel is. Professionals met internationale faam stellen er duizenden kunstobjecten voor. Voornamelijk juweelkunst is zeer goed vertegenwoordigd.

In 2012 kan de XXVIe editie bijna 150 exposanten verwelkomen. In 2010 waren dat er 86. Daarom zal de beuk van het Grand Palais verlengd worden met “Le Salon d’Honneur”. Dit salon opent na jaren van restauratie haar deuren. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content