Kaarsrecht glas

Heet kaarsvet in koud water gieten kan leuke en grillige vormen opleveren. Nederlands designer Pascal Smelik ging ermee aan de slag.

Heet kaarsvet in koud water gieten kan leuke en grillige vormen opleveren. Het was dat procédé dat de Nederlandse designer Pascal Smelik gebruikte voor zijn collectie wijnglazen “Kaarsrecht Glas”.

“Mijn idee was dat elk product een unieke vorm heeft”, zegt Smelik .”Ik goot een emmer heet kaarsvet in een kom met koud water. De was die in contact kwam met water verhardde en zo ontstonden bizarre en unieke vormen. Die gebruikte ik voor de voet van de wijnglazen.” Voor de kelk deed de jonge designer net het omgekeerde. Hij vulde een ballon met koud water en doopte hem in een kom heet kaarsvet. Wanneer de was voldoende gestold was, prikte hij de ballon door en verkreeg een kelk.

De resultaten in kaarsvet werden samengevoegd tot een gietvorm voor glas, en zo kwam Smelik tot een unieke wijnglazenset. Smelik gebruikte dezelfde werkwijze voor de realisatie van een tafeltje.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content