Julius C Turner herontdekt

Geachte , Van dit soort tekeningen heb ik er een tiental in mijn bezit . Deze zijn allemaal ondertekend met de naam Julius C Turner . Ook heb ik een landschapstekening getekend met de naam Rene Callewaert . Voor zover ik weet zijn deze al 4 generaties in het bezit van mijn familie . Kan u mij meer vertellen over deze tekeningen of ze een bepaalde waarde hebben . Alvast Bedankt Vandevelde Jurgen

Julius C Turner

.

Wat een interessante ontdekking! Deze tekeningen komen wellicht rechtstreeks uit het bezit van de kunstenaar die ooit aan de Belgische kust verbleef, waar hij vluchtte voor de jodenhaat in Duitsland.

Julius Cohn Turner

.

Over Julius C Turner vinden we weinig biografische informatie. Hij werd in 1881 geboren in Duitsland en leefde in Berlijn. In 1927 huwde hij met Aline Hoeche en in 1936 vluchtte hij naar de Belgische kust om te ontsnappen aan de jodenvervolging onder Hitler. Julius C Turner noemde eigenlijk Cohn, vandaar de letter “C” in zijn naam. Hij was actief als graficus, graveur, tekenaar en schilder. Deze tekeningen passen mooi in zijn oeuvre. Vermoedelijk werden ze verworven van de kunstenaar zelf die dus in ons land verbleef. Julius C Turner werd in het begin van de oorlog opgepakt door de Belgische politie en naar een concentratiekamp gestuurd. Hij overleed in 1948.

Het loont zeker de moeite om deze tekening verder te laten onderzoeken. De waarde ligt niet zo hoog, zo rond 250 à 300 euro per tekening. Sommige zullen wellicht wel wat meer opbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content