Jonge ontwerpers presenteren eindproject

© Lore Van Keer

Traditiegetrouw stelt het jonge talent over heel het land in juni zijn afstudeerproject tentoon.

Juni, afstudeertijd. Traditiegetrouw presenteert een hele meute masterstudenten hun eindproject in heel het land. Een greep uit het ruime aanbod.

Oost-Vlaanderen

Sint-Lucas Beeldende Kunst en Architectuur: van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni stellen de Nieuwe Meesters hun werk tentoon in Gent. Op vrijdag 25 juni opent minister Pascal Smet de tentoonstelling officieel.

KASKweek: zowel studenten audiovisuele kunsten, beeldende kunsten, podiumkunsten als interieurvormgeving komen aan bod. Openen doen ze op het Gentse KASK op woensdag 23 juni om 19 uur. De expo loopt van 24 tot en met 27 juni.

SASK: de studenten edelsmeedkunst van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas tonen hun eindwerken in de kamers boven restaurant Memento. De expo ‘Binnen[Kamers]Kijken’ opent op vrijdag 25 juni om 20 uur en loopt tot en met zondag 27 juni.

Antwerpen

Sint-Lukas: op zaterdag 26 en zondag 27 juni presenteren de masters van de twee Antwerpse campussen van Sint-Lukas hun Eindejaarstentoonstelling.

Academie: op de Campus Mutsaard tonen jonge masters van allerlei pluimage hun afstudeerprojecten. De opening is voorzien voor vrijdag 25 juni om 18 uur. De studenten Mode, Theaterkostuum en Juweelontwerp en edelsmeedkunst trekken met hun project ‘extra muros’.

KHM: wie aanstormend meubeltalent wil ontdekken, kan daarvoor terecht in de Katholieke Hogeschool van Mechelen. Op 24 juni om 19 uur opent de expo van de studenten Interieurvormgeving en Meubelontwerp, onder wie die van de voortgezette opleiding meubelontwerp (VOMO), er de deuren. Ook deze expo loopt tot en met zondag 27 juni.

Limburg

PHL: met de presentatie van hun afstudeerproject palmen de studenten vrije kunsten van de Provinciale Hogeschool Limburg de gebouwen van Ciap vzw in. Op vrijdag 25 juni zwaaien de deuren van EXIT10 open. En dat blijven ze tot zondag 27 juni. Ook op de Campus Elfde Linie in Hasselt en op de Universitaire Campus Diepenbeek zijn er tentoonstellingen.

Media & Design Academie: op zaterdag 26 juni tussen 10 en 17 uur loopt de eindejaarstentoonstelling.

Brussel

ROHK-academie: deze school biedt tal van kunstopleidingen aan, maar de ateliers vrije grafiek en edelsmeedkunst zijn de grootste. Dat laatste staat onder leiding van Jorge Manilla Navarrete, die de Henry Van de Velde Award voor Jong Talent won. De tentoonstelling loopt van zaterdag 26 juni tot en met maandag 28 juni op de campus in Etterbeek.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content