Jong geweld geeft Koksijde een boost: ‘We helpen elkaar en creëren ons eigen netwerk’

© Johan Jacobs
Veerle Helsen

Eliza De Waele startte in 2012 interieurblog ergenstussenin.be en opende onlangs conceptstore Kabine in Koksijde. Aline Averein, drijvende krachtachter beachbar Chagall, haakte er brunchbar Kantine aan vast.

De Waele: ‘Ik was vroeger in veel dingen goed, maar blonk nergens in uit. Soms voelde ik me het doe-maar-meisje. Tot de geboorte van mijn dochter leek het alsof ik geen echt plan had. Maar toen kwam Lucet en vielen de puzzelstukken in elkaar.

Datzelfde jaar nam ik ontslag als jeugdzorgwerker. Ik ging op zoek naar originele geboortespullen. Die vond ik in deze regio niet. Koksijde heeft de grootste vergrijzing van alle kustgemeentes, niet alles is hier even hip en jong.

Ik geloof sterk in een on- en offline concept

Kabine is een winkel met geboortelijsten, baby- spullen en interieurdecoratie. De eerste weken na de opening bestond zestig procent van mijn klanten uit Instagramvolgers. Ik geloof sterk in een on- en offline concept. Ik verkoop zowel fysiek in de winkel als online in een webshop. Bij slecht weer en weinig passage, post ik iets op Instagram en zie ik de verkoop op de webshop stijgen.

Een evenwicht zoeken tussen werk en gezin is eigen aan mijn generatie ondernemers. Om halfzes ’s avonds gaat de winkel dicht, omdat ik nog van Lucet wil genieten. Ondernemers van een vorige generatie begrijpen dat niet altijd, maar ze beseffen niet dat ik thuis ook online kan verkopen. Ik zie in mijn omgeving veel leeftijdsgenoten springen en dat werkt aanstekelijk. We helpen elkaar en creëren ons eigen netwerk. Zo opende mijn vriendin Aline hiernaast lunchbar Kantine, en dat maakt van ons een hippe hotspot in Koksijde.’

Maurice Blieckstraat 11, 8670 Koksijde. kabine.be

Partner Content