Jean Hebbelynck ets

Hier dit schilderij groot hoog 40cm breedte 79cm,JHebbelinck staat in de rechter hoek onderaan linker hoek staat onderaan 79/350. graag wat informatie.hartelijke dank.

Jean Hebbelynck

.

Bekijk dit zgn. schilderij eens met een vergrootglas en je zal direct merken dat het om een drukwerk gaat, een ets. Dat zie je ook al aan de breuk 79/350. Dat wil zeggen de 79ste prent van een oplage die 350 exemplaren omvat.

Architect-kunstenaar Jean Hebbelynck (Gent, 1892 – 1971) was tevens een voortreffelijk aquarellist, aldus de ‘Piron’. Met de Piron bedoelen we de affabetische lijst van kunstenaars opgesteld door Paul Piron, een naslagwerk dat nu trouwens aan heruitgave toe is. Binnenkort ligt de nieuwe uitgave in de boekhandel!

In dit naslagwerk vinden we info over Jean Hebbelynck. Hij studeerde aan de Academies van Gent en Brussel, bouwde een carrière uit als architect maar bleef ondertussen actief als aquarellist. De man was tuk op landelijke landschappen die hij overal vereeuwigde, zowel in Vlaanderen als in Spanje. Maar het zijn vooral zijn etsen die je in grote getale vindt. Ze zijn charmant en traditioneel van stijl. De waarde ligt niet hoog, 50 à 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content