Japans design heruitgevonden door broers Bouroullec

De Franse broers Bouroullec besloten om het Japanse lakwerk heruit te vinden.

Wanneer u op een meubel het naamplaatje Bouroullec ziet staan, dan weet u dat u met perfectie te maken hebt. Deze keer deden ze het opnieuw. Hun meest recente collectie designmeubelen, in opdracht voor Japan Brand, doet die reputatie eer aan.

De Franse designers kregen de uitdaging een nieuw project op te starten met als enige afwerking het Japanse lakwerk. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt als ‘finishing touch’ op meubelen en objecten, eerst als bescherming, nu als puur esthetisch aspect. De twee broers besloten om deze unieke manier van afwerking heruit te vinden en om ze te combineren met een moderne vorm en functie. Wajima, de plek waar de grootste ateliers voor lakafwerking plaatsvinden, was voor enkele maanden hun thuisbasis. Ze kregen les in de lange afwerkingprocedure en hebben deze volledig uitgedokterd om zo 4 objecten te creÔren die de naam Wajima Collection dragen.

Het essentiÔle aspect van deze opdracht was om alle mogelijkheden van lakafwerking te verkennen en deze ook tot hun recht te laten komen.

De broers Bouroullec vermijdden het gebruik van de bekende drakenmotieven of sierlijke bloemen in reliÔf. Enkel strakke lijnen met hier en daar en afronding waar nodig, geeft deze collectie het perfecte uitzicht.

Lindsay Vanderveken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content