Italiaans designteam ontwerpt futuristisch Venetië

© bam

Voor hun deelname aan de Cityvision Competition in Venetië creëerden de ontwerpers Bottera, Della Rocca en Bruni een functionele gondelstad.

De jaarlijkse Cityvision Competition biedt jonge internationale ontwerpers de kans om creatief om te springen met steden. Met hun ontwerp van drijvende leefruimten in de Venetiaanse wateren gingen de Italianen Bottera, Della Rocca en Bruni dit jaar met de hoofdprijs aan de haal. Cityvision daagt jong creatief talent uit om in hun ontwerpen de eigentijdse karaktertrekken van een stad te verweven met futuristische denkbeelden.

Met Venetië als gaststad, luidde de opdracht dit jaar dan ook om een nieuw Venetië te creëren waarbij verleden, heden en toekomst perfect op elkaar zijn afgestemd.

In, op en onder de Venetiaanse wateren Het Italiaanse designcollectief G8U3F7 ontwierp een geheel van openluchtruimten die ervoor moeten zorgen dat de Venetiaanse waterwegen opnieuw geïntroduceerd raken bij de plaatselijke bevolking.

De designers/architecten haalden hun inspiratie voor het ontwerp bij de verloren gegane functie van de waterwegen: “Vroeger werden hier de belangrijkste sociale en commerciële contacten gelegd. Nu zijn het jammer genoeg enkel de toeristen die zich voor een romantisch ritje per gondel op het water begeven”, luidt het bij de ontwerpers.

Met de openluchtruimten introduceert G8U3F7 een unieke plaats waar burgers hun dagelijkse activiteiten opnieuw in, op en onder het water kunnen vervullen. De mini-eilandjes zouden tevens een toevluchtsoord vormen voor het steeds toenemende toeristische milieu.

Het creatieve ontwerp van Bottera, Della Rocca en Bruni leverde hen de hoofdprijs van 2000 euro op. Een mooie prestatie, wetende dat er 462 deelnemers waren van over heel de wereld.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content