Israëlisch paviljoen: staaltje hoogstaande technologie

© Haim Dotan

Innovatie en technologie zijn de Israëlische trefwoorden voor een betere toekomst.

Het vierentwintig meter hoge paviljoen van Israël spreekt tot de verbeelding. De vorm, twee in elkaar geklemde handen, symboliseert een stille conversatie tussen de mens en de aarde.

Tegelijkertijd verwijzen ze naar innovatie en technologie. De slogan van Israël voor de Wereldexpo is dan ook ‘Innovation for better life’.

Drie ruimtes, ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan, moeten bezoekers overtuigen van de bijdrage van innovatie en technologie tot een beter leven.

Vijftig sprekende sinaasappelbomen begroeten bezoekers in het eerste gedeelte van de site, de ‘Whispering Garden’. Deze boomgaard leidt de bezoeker naar de ‘Hall of light’, een ruimte volledig bedekt met glas.

Lichthal
Deze glazen koepel, symbool voor de toekomst en technologie, bevat een beeldscherm van vijftien meter hoog. Daar worden alle technologische verwezenlijkingen van het land op geprojecteerd. Met de lichthal wil Israël de Joodse cultuur en geschiedenis in de spotlights plaatsen.

Het centrum van de knuffelende handen is de ‘Hall of Innovation’. Deze ruimte brengt de hoop van Israëlische kinderen, uitvinders en wetenschappers in beeld.

Op lichtgevende bollen verschijnen deze mensen en vertellen de bezoekers hun hoopvolle toekomstverwachtingen. De innovatiehal is uit natuursteen opgebouwd: dat verwijst zowel naar het recycleren van natuurlijke materialen als naar de band met de aarde.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content