iPhone als luchtgitaar

© designboom

Met de applicatie Air Guitar Move leert u als een echte gitaarheld tokkelen op de iPhone.

Met de applicatie Air Guitar Move wordt u een gitaarheld op de iPhone. Nederlander Ronald Mannak speelde al een tijdje met het idee om muziekgames op de iPhone voorgoed te veranderen. Samen met zakenpartner Colin Karpfinger ontwierp hij Air Guitar Move: een applicatie die uw iPhone omtovert in een luchtgitaar. Met het bijgeleverde “motion sensing” plectrum in plastic, waarvan u het snoer in de telefoon plugt, tokkelt u simpelweg op uw beeldscherm. Daarop staan virtuele snaren afgebeeld, die u met een hand bedient.

Air Guitar Move is een Kickstarter-project, wat betekent dat het pas zal gerealiseerd worden indien er voldoende investeerders zijn. Vanaf een investering van 28 euro of meer ontvangt u het plectrum met bijhorende iPhone-applicatie. Wordt het investeringsbedrag van in totaal 15.000 euro niet behaald tegen 10 juli, dan krijgt u uw geld terug. Enkele dagen voor het verstrijken van de deadline is de “appcessory” van Mannak en Karpfinger echter goed op weg om het beoogde streefdoel nog te overtreffen.

De applicatie zal, eens gerealiseerd, uit twee spelletjes bestaan. Met het eerste, ‘free play’, kunt u freejammen op uw iPhone. Met ‘arcade’, dat nog het best vergeleken kan worden met ‘guitar hero’, moet u op de maat gitaarnoten aanslaan.

(JJ)

Meer info: airguitarmove.com, www.kickstarter.com.

Bekijk de video.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content