In de wolken met de Cloud chair

Het design van de Nederlandse topontwerper Richard Hutten is vanaf 22 april te zien op het internationale designsalon in Milaan.

Fasten your seatbelts, want dit is de ‘Cloud chair’. De Nederlandse topdesigner Richard Hutten ontwierp de hemelse stoel, die vanaf 22 april te zien is op het internationale designsalon in Milaan.

De ‘Cloud chair’ bestaat uit een aluminiumstructuur met een gepolijste bovenlaag in nikkel. Dit exclusieve design wordt in ‘limited edition’ geproduceerd door de Zwitserse kunstgalerie Gallery Ormond. De ‘Cloud chair’ is niet zomaar een meubel, het is een sculptuur die een interactie aangaat met de omgeving. De stoel past volledig in de fascinatie van de designer voor elementaire vormen.

Richard Hutten studeerde industrieel design in Eindhoven. Voor zijn afstudeerproject ‘Tafelconcept’ in 1991 kreeg hij internationale erkenning. Het concept bestaat uit tafels die verschillende vormen en groottes hebben en op die manier meerdere woonfuncties vervullen. In 1991 opende de designer zijn studio waar hij zich toelegde op meubel-, product-, interieur- en tentoonstellingsontwerpen. De ontwerpen van Hutten zijn terug te vinden in de permanente collecties van onder meer het Centraal Museum Utrecht en het San Francisco Museum of Modern Art. Als internationaal gerenommeerde designer werkte hij al in opdracht van Donna Karan en Karl Lagerfeld.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content