In beeld: inspiratie en koopjes op de Parijse Puces

© Wouter Van Vaerenbergh

Welke trends zijn er nu helemaal in? De mix van industrial design met nieuwe en oude antiquiteiten. We stellen ook vast dat de Puces herleeft met veel verrassend jonge antiquairs. Voor een extra verhaal verwijzen we naar ons Deconummer van Knack Weekend dat verschijnt op 12 oktober.

Gerenommeerde Britse en Amerikaanse designers spelen leentjebuur op de Parijse Puces, waar ze originele decoratie ideeën komen oppikken. Omdat er heel wat dealers actief zijn die steeds nieuwe objecten en originele combinaties uitproberen en die dan in hun garagebox exposeren als een interieurtje. Wie even naar de beroemde markt van Saint-Ouen trekt, zo noemt men de Puces aan de Porte de Clignancourt ook, ziet er dus wat er nu en in de komende tijd ‘en vogue’ zal zijn. We raden vooral een wandeling aan in en rond de markt van Paul Bert- Serpette, waar je de meest voyante standen ontdekt. Je ziet er natuurlijk niet één trend, omdat de handelaren er echt van alles uitproberen, maar nu geeft de mix van industriële design met vintage met architecturale recup en eigen creaties de toon aan. Maar er is ook een comeback van het antiek dat vooral door jonge artdealers wordt gepromoot. Ook dat is een verrassing.

De Parijs Puces bestaan dit jaar 70 jaar en is de meest dynamische antiek- en vintagemarkt van Europa waar je gewoon alles ontdekt, van Romeins aardewerk tot elektrische lampen. De Puces beslaat de hele wijk rond de rue des Rosiers in Saint-Ouen. De Puces bestaan uit een hele reeks markten, al dan niet overdekt, zoals Biron, Vernaisson, Dauphine, Jules Vallès en Malik. Wij vonden de meeste inspiratie op de markt Paul Bert & Serpette. Voor een bezoek kan je makkelijk een hele dag uittrekken en je kunt er overal eten en drinken. De markt is bereikbaar via de metro naar de Porte de Clignancourt.

De Puces zijn open op zaterdag, zondag en maandag, info: www.marcheauxpuces-saintouen.com.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content