In beeld: deze keramiekcollectie combineert ambacht, natuur, kunst en grafische vormgeving

7 © Stephanie Specht:Lilit Asiryan:Thomas Salzer

Stephanie Specht heeft een voorliefde voor keramiek dankzij haar grootmoeder. Toen haar oma overleed, erfde de Antwerpse grafische vormgeefster een groot deel van haar zelfgemaakte collectie. Het toeval wilde dat de schoonvader van Lilit Asiryan, een ontwerpster en kunstenares uit Stockholm, ook een getalenteerde pottenbakker is. Samen ontwikkelden ze een collectie van keramiek, die hun drie talenten combineert.

Thomas Salzer heeft al veertig jaar ervaring met pottenbakken en werkt steeds zeer nauw samen met de natuur rondom hem. Zijn atelier bevindt zich diep in het bos, in het Zweedse Arvika. Die natuur wordt tastbaar in de werken, omdat de pottenbakker werkt met de natuurlijke, lokale materialen die hij rond zich vindt. Zelfs de assen in de open haard gebruikt hij in zijn creaties. Voor de vormgeving lieten Stephanie en Lilit zich inspireren door manen en asteroïden. Ook vloeiende vormen en alledaagse functionaliteit zijn thema’s in de collectie.

De collectie bevat kruiken, koffietassen, brievenhouders en posters en wordt gelanceerd op vrijdag 17 juni in Antwerpen. Ieder stuk is handgemaakt, uniek en maakt deel uit van een kleine capsulecollectie. De collectie kan bezichtigd worden vanaf vrijdag 17 juni tot zondag 19 juni in Specht Studio, in Antwerpen. Contacteer Stephanie Specht of Lilit Asiryan voor meer info. Via asiryan.com, de webshop van Lilit Asiryan kunnen de stuks ook gekocht worden vanaf vrijdag 17/06.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content