Ikea breidt uit naar de vastgoedmarkt

© reuters

Nu het voormalig Zweeds meubelconcern Ikea alomtegenwoordig is in het Europese interieur wil het zich ook gaan concentreren op de vastgoedmarkt. De keten ontwikkelt momenteel studentenflats in Nederland en plant een reeks budget designhotels doorheen heel Europa.

Het mag duidelijk wezen dat Ikea van alle markten thuis wil zijn. Sinds het voormalig Zweedse bedrijf haar merkrechten ondergebracht heeft bij de Delftse dochterorganisatie om te kunnen profiteren van het gunstige belastingsklimaat voor intellectuele eigendommen ziet het bedrijf het nog groter. Niet enkel huis, tuin en interieur volstaat; het concern plant nu ook een overname van de vastgoedmarkt.

Die overname begint in Nederland, waar Ikea een intentieverklaring heeft ondertekend met studentenhuisvester Duwo om te mogen voorzien in volledig bemeubelde en goedkope studentenkamers. De Hollandse student wordt vanaf dit jaar dus een tripje naar de meubelgigant bespaard.

Daarnaast meldt de Financial Times dat Ikea ook van plan is een budget designhotelketen op te starten, al zullen de hotels niet de merknaam Ikea dragen en ligt het management ook bij een externe hotelier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content