Hotelkamer met fresco

Hotel BLOOM! in Brussel liet Europese kunststudenten 287 kamers beschilderen met fresco’s.

In mei 2007 besloot het Brusselse hotel BLOOM! 287 kamers ter beschikking te stellen van jonge Europese kunstenaars. Het resultaat 20 maanden later zijn 305 levensgrote fresco’s van studenten uit tweeÔntwintig landen. Het hotel vlakbij de Kruidtuin doet met dit initiatief zijn naam alle eer aan, want ‘bloom’ betekent in het Engels ‘ontstaan’ (creÔren, bloeien, groeien).

De kamers kregen een wandbeschildering van gemiddeld 5,40 x 2,50 meter. Vier Belgische studenten -twee uit Vlaanderen, twee uit WalloniÔ- mochten de duplex suites onder handen nemen. Achttien van de 305 kamers werden niet beschilderd. Bedoeling is om ze als expositieruimte te gebruiken want de hoteldirectie overweegt studenten die inmiddels gevestigde artiesten zijn terug te vragen om er hun werken te exposeren.

De fresco’s en de toekomst.

Het fresco kan voor de jonge kunststudent dan ook een springplank zijn. Want de maker mag zijn foto en cv achterlaten in de hotelkamer. De gast die in de kamer logeert kan zo in contact treden met de artiest. Inmiddels hebben al een vijftal kunstenaars een opdracht ontvangen dankzij hun wandbeschildering.

Hotelgasten kunnen via de website of aan de receptie kiezen in welke kamer met welk fresco ze willen logeren.

Ann Heylens.

Hotel BLOOM! Koningsstraat 250, B-1210 Brussel. T: +32 (0)2 220 66 11.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content