Hoe schat je de waarde van een oud instrument? En deze piccolo?

Wat zou deze Piccolo waard zijn? © d

Bij het overlijden van mijn oma heb ik een houten piccolo gekregen. Zij had die gekregen van haar grootvader. Graag had ik eens geweten of dit iets waard was. Mvg Wendy Parmentier

Antieke muziekinstrumenten: een houten piccolo.

Antieke instrumenten schatten op basis van een foto kan. Op een foto valt er heel wat te zien. En toch…. kan je je instrument best tonen aan een muzikant of een instrumentenbouwer. Er zijn er heel wat, uiteraard elk met hun specialiteit. Je vindt ze in de Gouden Gids of op het net. Vraag anders ook een tweede mening…. Maar muziekinstrumenten kunnen best wat waard zijn. De heel waardevolle zijn toch zeldzaam, want de meeste exemplaren zijn gewoon studieinstrumenten.

Hier zien we een houten piccolo, de sopranino dwarsfluit of ook flauto piccolo genoemd. Het gaat trouwens om een oude uitvinding, van de beroemde Duitse instrumentenbouwer Johann Christoph Denner (1655 – 1707) die tevens de klarinet uitvond en aan heel wat blaasinstrumenten sleutelde. Ik vermoed dat deze piccolo een studieinstrument is. Meestal ligt de waarde daarvan rond de 250 à 300 euro, maar ik ben geen deskundige inzake muziekinstrumenten en raad aan om de piccolo ook eens aan een bouwer te laten zien. Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content