Hippe krantenkiosk

De Londense wijken Kensington en Chelsea kregen krantenkiosken met een hip design.

In de Londense wijken Kensington en Chelsea vonden ze dat de wat saaie rechthoekige krantenkiosken stilaan hun beste tijd achter de rug hadden. Daarom kreeg Thomas Heatherwick van de gelijknamige designstudio de opdracht een moderne interpretatie te geven aan het oeroude straatmeubel.

Intussen sieren al vijf nieuwe exemplaren de straten. Ze kregen een houten structuur en een koperen bekleding. De bolle vorm is het resultaat van een meer ergonomische plaatsing van de magazines en kranten. Doordat de kiosk geen vlakke wanden heeft, is ze ook minder aantrekkelijk voor vandalen.

Het leven van de krantenboer wordt bovendien makkelijker omdat hij of zij niet langer zware rolluiken moet optillen. De kiosk is eenvoudig te openen met een roterende deur. Het glazen dak zorgt voor veel daglicht en maakt dat er ’s nachts licht van binnen naar buiten schijnt, zodat de kiosk er niet langer doods uitziet.

Volgens Heatherwick was het ontwerpen van krantenkiosken een boeiende opdracht. “Ze vormen een onderdeel van onze straatcultuur. Ze brengen leven en scheppen gelegenheden voor toevallige conversaties”, aldus de designer.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content