Het ideale huis

Het Nederlands Architectuurinstituut Maastricht bundelde een gevarieerde reeks woonconcepten.

De geschiedenis van de moderne architectuur bekijken als de zoektocht naar het ideale huis? Het is een aantrekkelijke invalshoek, zeker als het gehanteerde vizier van Gerrit Rietveld tot Big Brother reikt. Het Nederlands Architectuurinstituut Maastricht bundelde een gevarieerde reeks woonconcepten die verduidelijken hoe architecten de veranderende woonidealen vertaalden.

Het vertrekpunt is Jacob van Campen, de Nederlandse architect die begin zeventiende eeuw het Mauritshuis in Den Haag tekende en aanleunde bij de toenmalige humanistische beweging. Ook eigentijdse ontwerpen hebben echter hun plaats, met zowel voorbeelden van massaproductie als van eigenzinnige experimenten. Als toemaatje presenteren Jurgen Bey en Rianne Makkink in een installatie nieuwe designconcepten. Voor de veelbelovende rendez-vous met woondeskundigen houdt u de website in de gaten.

Wim Denolf

Changing Ideals, tot 29 maart in het NAi Maastricht, Avenue Ceramique 226, 6221 KX Maastricht. Dagelijks van 11 tot 17 uur, maandag gesloten. Toegang 5 euro. Info: +31 43 350 30 20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content