Hervé van der Straeten: space & spicy

© Hervé van der Straeten

Bij Pierre Bergé loopt een tentoonstelling over de Parijse designer Hervé van der Straeten.

Ter gelegenheid van de Brussels Artfair opent de designgalerie van het veilinghuis Bergé een tentoonstelling van het werk van de Parijse designer Hervé van der Straeten.

Hervé van der Straeten maakte eigenlijk naam als vintageantiquair, maar ontpopt zich nu tot designer. Ongewoon is dat niet, want zoveel designers volgden deze weg, bij ons bijvoorbeeld Jules Wabbes en in Frankrijk Jean-Michel Franck.

Er is wel meer bij van der Straeten dat aan Franck doet denken. Franck was wel de man van de vrij rustige maar gesofisticeerde art deco design. Maar beiden werken voor een select publiek en houden van exquise materialen.

Confrontatie

Van der Straeten noemt zijn expo trouwens “Agitation”, wat op zich eigenlijk al voldoende vertelt. Zijn ongewoon meubilair is opgebouwd uit een confrontatie van rijke materialen zoals exotisch hout, marmer of brons met een industriële touch.

Een confrontatie die vrij “in” is in de kunstdesign, de op kleine schaal geproduceerde designvoorwerpen die vooral via het galeriecircuit worden verspreid.

Massa

Hij heeft trouwens voor de expo enkele meubels en een spiegel ontworpen die op kleine schaal worden geproduceerd. Je kunt zijn werk ook op zijn site bekijken of in zijn shop (11 rue Ferdinand Duval te 75004 Parijs).

Maar van der Straeten is nog niet bekend bij het grote publiek. Bekend bij dit publiek wil hij hoogstwaarschijnlijk wel zijn, maar zijn objecten zullen wellicht nooit voor de massa worden geproduceerd.

Piet Swimberghe

De expo loopt in de Galerie Bergé, Grote Zavel 40 te Brussel, van 24 april tot 18 juni.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content