Henry van de Velde Awards 2011 uitgereikt

1. Loopbaan: ontwerpster Sofie Lachaert uit Tielrode ontving een prijs voor haar ganse oeuvre (zie interview op pagina 58).

2. Jong talent: grafisch ontwerpster Sara De Bondt richtte haar studio op in 2003 en opereert vanuit Londen.

3. Bedrijf: het Antwerpse BuzziSpace bedenkt akoestische oplossingen voor woningen en werplekken, een ecologisch verantwoord universum dat werd uitgebreid met onder meer poefjes en kinderspullen.

4. Publieksprijs: de naar het midden aflopende boekenplank Das Brett leverde Kaspar Hamacher uit Eupen de publieksprijs op.

5. Product op de markt: het industriële ontwerpbureau Hegge ID uit het Limburgse Hamont-Achel sleepte een prijs in de wacht voor een milieuvriendelijke lichtgewicht autodeur.

6. Product in ontwikkeling: architect Raf Van Hulle uit Mechelen bekoorde de jury met zijn Solarwind, een met zonnecellen uitgeruste trailer voor elektrische fietsen, die zo geschikt worden voor langere afstanden.

Wim Denolf/Elien Haentjens

De tentoonstelling met alle prijswinnaars loopt tot 25 februari in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement. Ook de producten die een Henry van de Velde Label ontvingen, zijn er te zien. Het publiek kan op de tentoonstelling op zijn favoriete product met een Label stemmen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content