Henri Jacques Bource

Geachte meneer Swimberghe, is het mogelijk meer informatie te bekomen betreffende dit schilderij. ( ‘l Annonciation, Signé Hi Bource. of Bourca )

Het kan dat dit een werk is van de Antwerpse kunstschilder Henri Jacques Bource (1826 – 1899), ofschoon het geen voorbeeld is van zijn stijl. Maar het kan iets zijn dat hij in opdracht heeft vervaardigd, of zelfs een voorstudie. Feit is dat het raam waarop het doek werd gespannen niet uit te tijd lijkt. Misschien werd het werk ooit verdoekt, maar dat kan ik niet zien.

Bource studeerde aan de Antwerpse academie, ondermeer bij Wappers. Hij reisde Europa af. Hij trok meerdere malen door Nederland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Zwitserland, Italië en Noorwegen. Hij schilderde vooral genretaferelen die het vissersleven uitbeelden. Dit werk is dus anders van stijl en onderwerp. U kunt het eventueel eens laten onderzoeken door een Antwerps veilinghuis. De veilinghuizen hebben steeds een expert in dienst waar ze beroep op doen. Indien het van Bource is, zal de waard e niet zo hoog liggen, omdat het geen typisch werk van de meester is. Toch kan het dan goed zijn voor enkele honderden euros.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content