Heeft deze Raphael nu waarde of niet?

prent © d

Wij hebben 59 jaar geleden als huwelijksgeschenk een kadertje gekregen met een prent van Raphaël, genoemd “De maagd van Salvi”. Het kadertje heeft als afmetingen

33 cm op 29 cm. De prent zelf meet 22 cm op 19 cm en is gekleefd op een vergulde plank, die tevens dient als passe-partout (zie foto in de bijlage). Op de keerzijde van de kader staat een tekst in 4 talen, o.m. in het Nederlands, die tamelijk oud moet zijn gezien men schrijft “De Maegd … “., maar ook “schoone” en “groote” Maar wat mij intrigeert is dat er op het einde staat “Rechten tot afdrukken zeer streng verboden”. Zo iets komt zelden voor en wie legt dat verbod op. De Belgische liefhebber die het schilderij bezit is iemand uit Leuven, waarvan ik de naam niet meer weet.

Bij voorbaat bedankt voor de uitleg. Misschien kunt u mij ook zeggen of dit kadertje een zekere waarde heeft.

Hilda en Raf Urmel

Gewoon een prent.

U bent niet de eerste lezers die ons zo’n vraag voorlegt, want velen denken immers dat dit soort prenten toch een waarde heeft. Die verbodsbepaling zal gewoon slaan op het auteurschap van de fotograaf of op het eigendomsrecht van het tableau. Meer stelt dit niet voor. Dus is dit gewoon een gedrukte prent met enkel wat decoratieve waarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content