Hay opent pop-upwinkel tijdens Design September

Het jonge, betaalbare design van Hay is tijdens Design September ook in Brussel verkrijgbaar.

In Denemarken steekt Hay zelfs meubelgigant Ikea naar de kroon. En ook in ons land pakken steeds meer winkels uit met – delen van – de collectie. Dat het merk aanslaat, is niet zo verwonderlijk: de stukken zijn puur vormgegeven, kleurrijk, origineel én betaalbaar.

Naar aanleiding van Design September, dat tijdens de maand september naar goede gewoonte onze hoofdstad inpalmt, lanceert Hay samen met de befaamde Brusselse galerie en designwinkel Diito een pop-upwinkel. Onder de noemer ‘Diito pumps up Hay’ nemen ze ongeveer een maand hun intrek aan een pand vlakbij de Brusselse Zavel.

Hay is in 2002 opgericht door Rolf Hay. Met Hay wil hij de hoogdagen van het Deense design opnieuw tot leven brengen. De collectie bestaat zowel uit grotere stukken zoals zetels, tafels en stoelen als kleine accessoires zoals kussens en dekentjes.

Zijn samenwerking met het Nederlandse designduo Scholten & Baijings, die Hay in januari 2011 op de Parijse meubelbeurs Maison & Objet voorstelde, kon wereldwijd op veel bijval rekenen.

Elien Haentjens

Diito pumps up Hay, van 6 september tot 25 september in de Regentschapsstraat 9. Van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 18.30 uur. Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september dagelijks open naar aanleiding van het Designers Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content